Tehnični list vseh vin po letnikih: 2016, 2017, 2019, 2020, 2021


KLASIK

Klasik so vina z vseh leg. Na njih gradimo in oblikujemo celotno našo zgodbo. Izhajajo iz našega opazovanja trte ter dobrega in natančnega dela v vinogradih. Četudi zorijo v lesenih posodah in so dokaj strukturna, še vedno izražajo obilico sadnih in sortnih značilnosti. Kljub temu, da so lahko tudi zelo dobra spremljava zahtevnejšim jedem, jih predvsem namenjamo vsakodnevnemu uživanju kot obedna vina za primerno spremljavo večine jedi.

Za podroben opis vin (PDF) kliknite na sliko steklenice.
Prenesi opise vseh vin Klasik (PDF)

LEX

Vina Lex so nadgradnja linije Klasik. So zvrsti, pridelane iz izbranega grozdja starejših vinogradov na najboljših legah. Vina Lex so bogatejša, bolj strukturna od vin linije Klasik. Primerna so za nadaljnje zorenje, ko praviloma postanejo še bolj zanimiva. Predstavljajo sobivanje strukture, moči in elegance. Pridelujemo jih vsako leto, pogoji vsakega posameznega letnika pa vplivajo na pridelano količino.

Za podroben opis vin (PDF) kliknite na sliko steklenice.

KOLOS

Je naše posebno vino, ponos, nadgradnja vina Duet Lex. Razliko pravzaprav naredi le izbor najboljših med že sicer odličnimi sodi, a to da Kolosu izjemno kakovostno, sladko taninsko strukturo. Je brezkompromisen, kolosalen, a bolj eleganten kot mišičast. Pridelamo ga zgolj v izjemnih letnikih. Primeren je za nadaljno, tudi daljše zorenje v steklenici.

Za podroben opis vin (PDF) kliknite na sliko steklenice.

SINGLE VINEYARD

Single vineyard so vina, pridelana iz grozdja s posameznih, najboljših leg. Vsako zase predstavlja najbolj neposreden izraz tamkajšnjih naravnih pogojev.

Za podroben opis vin (PDF) kliknite na sliko steklenice.